dijous, 16 d’abril del 2009

30 anys de democràcia local


En presència del president Montilla i d’una àmplia representació del govern de la Generalitat, prop de 400 alcaldes i alcaldesses han celebrat en un acte institucional l’aniversari de la democràcia local. L’acte, presidit per Manuel Bustos, president de la Federació de Municipis de Catalunya i alcalde de Sabadell, i Salvador Esteve, president de l’Associació de Municipis i Comarques i alcalde de Martorell, ha comptat amb els parlaments d’alcaldes en representació dels electes del 1979 i de l’actualitat. Ha estat dirigit per la presentadora i periodista Glòria Serra, i ha comptat amb l’amenització musical del quintet Sant Boi Camerata.

El president de l’FMC ha recordat la importància d’aconseguir un nou model de finançament local, així com de la corresponsabilitat i el govern conjunt entre tots els estaments de l’administració: govern autonòmic, diputacions i ajuntaments. “ Els ajuntaments, i en concret els alcaldes i alcaldesses, hem de treballar pel bé comú amb vocació de servei, per fer que les persones siguin felices en la seva segona residència: l’espai compartit dels pobles, viles i ciutats”, ha destacat Bustos. En la seva intervenció, també ha volgut recordar l’ex alcalde de Sabadell Antoni Farrès, i també els electes morts en atemptats terroristes.

Un dels moments més emotius de l’acte han estat els parlaments dels electes del 1979, encapçalats per una representació del Grup de Promotors d’Electes del 79. Han estat Manuel Royes, exalcalde de Terrassa; Josep Azuara, exalcalde del Masnou, i Antònia Castellana, exalcaldessa de Molins de Rei. Aquests representants del 1979 han rebut, com a homenatge a tots electes dels primers consistoris, una vara d’alcalde.


La cloenda ha anat a càrrec del president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, que ha elogiat el paper dels ens locals com a “administradors de la quotidianeïtat”: “la Catalunya de demà no és imaginable sense els ajuntaments”. Els presidents de l’ACM i de l’FMC han fet lliurament d’una vara d’alcalde al president Montilla.


Consulteu totes les fotografies de l'acte